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270034 VO Food Chemistry (2020W)
für Studierende im Bachelor (Chemiker und Lehramt / Unterrichtsfach Chemie)
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Details
Language: German
Examination dates
- Thursday 04.02.2021
- Wednesday 24.02.2021
- Wednesday 24.03.2021
- Tuesday 15.06.2021
- Wednesday 22.09.2021
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Tuesday 06.10. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
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- Tuesday 24.11. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Tuesday 01.12. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Tuesday 12.01. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Tuesday 19.01. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
- Tuesday 26.01. 09:45 - 11:15 Audimax Zentrum für Translationswissenschaft, Gymnasiumstraße 50
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction to food chemistry: Carbohydrates, lipids, proteins; enzymes, minerals, vitamins, additives, residuals.
Examination topics
Evaluation: written examination
Reading list
W. Baltes: Lebensmittelchemie, Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Belitz, Grosch, Schieberle: Lehrbuch der Lebensmittelchemie,
Association in the course directory
2LA-Ch 53, UF CH 08, BA CH 19
Last modified: Tu 31.08.2021 16:08
Giving a survey on important nutrients, vitamins, enzymes and minerals as well as additives and residual substances of vegetable and animal sources with regard to occurrence, chemical properties, modifications and versatility, focussing on the importance for human nutrition and health.