270071 VO Introduction to the chemistry and biological chemistry of carbohydrates (2024S)
Labels
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Details
Language: German, English
Examination dates
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Tuesdays 9:45-11:15 HS3 Währinger Str. 38. Start 23.4.2023.
Please visit the corresponding moodle page.
Language: German - can be changed to English if necessary.
- Tuesday 23.04. 12:00 - 13:45 Joseph-Loschmidt-Hörsaal Chemie EG Währinger Straße 42
- Tuesday 30.04. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 07.05. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 14.05. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 21.05. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 28.05. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 04.06. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 11.06. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 18.06. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
- Tuesday 25.06. 09:45 - 11:15 Kleiner Hörsaal 3 Chemie Boltzmanngasse 1 HP
Information
Aims, contents and method of the course
The lecture deals with basic concepts of modern carbohydrate chemistry. It covers aspects of stereochemistry as well as protecting group strategies and modern glycosylation methods. Additionally, examples of biological importance and actions of carbohydrates will be presented.
Assessment and permitted materials
Prüfung nach Ende der VO (4 Termine, die über moodle bekannt gegeben werden)
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.
Minimum requirements and assessment criteria
Schriftliche Prüfung
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1
Examination topics
Prüfungsstoff sind die Inhalte der Vorlesung; siehe moodle Seite.
Reading list
Lernbehelfe werden über die Moodle Seite zur Verfügung gestellt.
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley
Association in the course directory
UF MA CH 02f, CH-SYN-07, BC-CHE II-4, Synthese
Last modified: We 23.10.2024 09:06