Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

270071 VO Introduction to the chemistry and biological chemistry of carbohydrates (2025S)

2.00 ECTS (1.00 SWS), SPL 27 - Chemie

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

Language: German, English

Lecturers

Classes

Currently no class schedule is known.

Information

Aims, contents and method of the course

The lecture deals with basic concepts of modern carbohydrate chemistry. It covers aspects of stereochemistry as well as protecting group strategies and modern glycosylation methods. Additionally, examples of biological importance and actions of carbohydrates will be presented.

Assessment and permitted materials

Prüfung nach Ende der VO (4 Termine, die über moodle bekannt gegeben werden)
Schriftliche Prüfungen im Hörsaal. Wenn Prüfungen in Präsenz nicht möglich sind online mündlich.

Minimum requirements and assessment criteria

Schriftliche Prüfung
maximale Punktezahl: 30
Notenschlüssel:
<14,75 5
14,75-18,5 4
18,75-22,5 3
22,75-26,5 2
>26,5 1

Examination topics

Prüfungsstoff sind die Inhalte der Vorlesung; siehe moodle Seite.

Reading list

Lernbehelfe werden über die Moodle Seite zur Verfügung gestellt.
Mögliche weitere Literatur:
Lindhorst, Essentials of Carbohydrate Chemistry and Biochemistry, Wiley

Association in the course directory

UF MA CH 02f, CH-SYN-07, BC-CHE II-4, Synthese

Last modified: Mo 27.01.2025 14:26