270099 VO Food Analytics I (2024S)
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Registration/Deregistration
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Details
Language: German
Examination dates
- Wednesday 03.07.2024 10:00 - 12:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Tuesday 10.09.2024 10:00 - 12:00 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 13.11.2024
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
mittwochs von 8-9:30 im HS 4
- Wednesday 06.03. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 13.03. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 20.03. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 10.04. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 17.04. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 24.04. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 08.05. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 15.05. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 22.05. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 29.05. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 05.06. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 12.06. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 19.06. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
- Wednesday 26.06. 08:00 - 09:30 Hörsaal 4 Chemie HP Währinger Straße 42
Information
Aims, contents and method of the course
Part of Prof. Cichna-Markl: Analysis of carbohydrates, proteins and lipids; determination of traces of contaminants (mycotoxins) in food matrices (sampling, sample preparation, chromatographic methods); validation of analytical methodsPart of Dr. Jessica Walker: Aroma compound analysis (sample preparation, extraction methods, gas chromatography, qualitative and quantitative analyses, detectors, GC-MS, olfactometry, principal component analysis); Analytics of secondary plant compounds (extraction methods, fingerprint analyses, activity guided analyses, LC-MS/MS, biochemical methods)ATTENTION - change in the exam format due to the current situation: the lecture is hold digitally
Assessment and permitted materials
Written Exam
Minimum requirements and assessment criteria
Minimum requirement to pass the exam:
50% of the max. credit points of each part (two parts of 12 credit points each; thus 6 points per part)Beurteilungsmaßstab
Es können 24 Punkte für die Prüfung erreicht werden.
Der Beurteilungsmaßstab verläuft nach folgendem Punkteschema:
• 1 (sehr gut): 24 - 21 Punkte
• 2 (gut): 20,9-18 Punkte
• 3 (befriedigend): 17,9-15 Punkte
• 4 (genügend): 14,9-12 Punkte
• 5 (nicht genügend): 11,9-0 Punkte
50% of the max. credit points of each part (two parts of 12 credit points each; thus 6 points per part)Beurteilungsmaßstab
Es können 24 Punkte für die Prüfung erreicht werden.
Der Beurteilungsmaßstab verläuft nach folgendem Punkteschema:
• 1 (sehr gut): 24 - 21 Punkte
• 2 (gut): 20,9-18 Punkte
• 3 (befriedigend): 17,9-15 Punkte
• 4 (genügend): 14,9-12 Punkte
• 5 (nicht genügend): 11,9-0 Punkte
Examination topics
Lecture; PowerPoint Slides
Reading list
Matissek: Lebensmittelanalytik, 2014, Springer Spektrum Verlag
Werner: Lehrbuch der quantitativen Analyse, 2014, Springer Spektrum Verlag
Skoog, Holler, Crouch: Instrumentelle Analytik
Werner: Lehrbuch der quantitativen Analyse, 2014, Springer Spektrum Verlag
Skoog, Holler, Crouch: Instrumentelle Analytik
Association in the course directory
LMC B4, UF MA CH 02d, CH-SAS-03
Last modified: Tu 24.09.2024 16:26