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320013 VO Flavour Chemistry (2006W)
Flavour Chemistry
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Beginn: 4.10.2006
Mittwoch 08.15 - 09.00 HS 5
Mittwoch 08.15 - 09.00 HS 5
Details
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Kenntnis der sensorischen Bedeutung der Aromen, Anwendung des richtigen Begriffes, Kenntnis der Entstehung- und Bildung von
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
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N 2270
Last modified: Fr 31.08.2018 08:57
This lecture imparts knowledge on the chemistry of aroma compounds, their exact definition, aroma analysis, authenticity problems, classification of flavour compounds, e.g. roasted flavours, Maillard reaction, flavour of coffee, flavour of wine, etc, off-flavours, flavour modifiers and enhancers, production of aroma compounds, aroma-additives to food and drug preparations, basics of the sense of smell and taste.