Universität Wien

320013 VO Flavour Chemistry (2008W)

(Vorlesung für Dissertanten, Diplomanden, Hörer der Studienrichtung Chemie sowie Teil I der Vorlesung, "Zusatz- und Fremdstoffe in Lebensmitteln" für Hörer der Studienrichtung Ernährungswissenschaften)

2.00 ECTS (2.00 SWS), SPL 32 - Pharmazie

Beginn am 08.10.2008 um 08.30 Uhr pkt. im HS 4
Vorlesung im Oktober: 08.30 - 09.00 Uhr
ab November: 08.30 - 09.30 Uhr immer im HS 4

Details

Language: German

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Classes

Currently no class schedule is known.

Information

Aims, contents and method of the course

This lecture imparts knowledge on the chemistry of aroma compounds, their exact definition, aroma analysis, authenticity problems, classification of flavour compounds, e.g. roasted flavours, Maillard reaction, flavour of coffee, flavour of wine, etc, off-flavours, flavour modifiers and enhancers, production of aroma compounds, aroma-additives to food and drug preparations, basics of the sense of smell and taste.

Assessment and permitted materials

Minimum requirements and assessment criteria

Kenntnis der sensorischen Bedeutung der Aromen, Anwendung des richtigen Begriffes, Kenntnis der Entstehung- und Bildung von
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.

Examination topics

Reading list


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A400, N 2270

Last modified: Fr 31.08.2018 08:57