320013 VO Flavour Chemistry (2008W)
(Vorlesung für Dissertanten, Diplomanden, Hörer der Studienrichtung Chemie sowie Teil I der Vorlesung, "Zusatz- und Fremdstoffe in Lebensmitteln" für Hörer der Studienrichtung Ernährungswissenschaften)
Labels
Beginn am 08.10.2008 um 08.30 Uhr pkt. im HS 4
Vorlesung im Oktober: 08.30 - 09.00 Uhr
ab November: 08.30 - 09.30 Uhr immer im HS 4
Vorlesung im Oktober: 08.30 - 09.00 Uhr
ab November: 08.30 - 09.30 Uhr immer im HS 4
Details
Information
Aims, contents and method of the course
This lecture imparts knowledge on the chemistry of aroma compounds, their exact definition, aroma analysis, authenticity problems, classification of flavour compounds, e.g. roasted flavours, Maillard reaction, flavour of coffee, flavour of wine, etc, off-flavours, flavour modifiers and enhancers, production of aroma compounds, aroma-additives to food and drug preparations, basics of the sense of smell and taste.
Assessment and permitted materials
Minimum requirements and assessment criteria
Kenntnis der sensorischen Bedeutung der Aromen, Anwendung des richtigen Begriffes, Kenntnis der Entstehung- und Bildung von
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
A., Kenntnis der Analyseverfahren von A., Kenntnis der Einsatzmöglichkeiten von A., Kenntnis der Möglichkeiten der Aromaverbesserung,
ADI- und GRAS-Werte.
Examination topics
Reading list
Association in the course directory
A400, N 2270
Last modified: Fr 31.08.2018 08:57