Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2014S)

Version für Studienbeginner des Sommersemesters Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009

LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE

Mo 24.03. 2014 12:00-16:00 Uhr (HS 8,UZAII)

Mo 31.03.2014 12:00-16:00 Uhr (HS 8, UZAII)

Prüfungen:

Fr 25.04.2014 10:00-13:00 Uhr (HS 7+8,UZAII)

Fr 30.05.2014 10:00-14:00 Uhr (HS7+8,UZAII)

Vorlesung mit E-Learning Anteilen für Studienbeginner im Sommersemester,

Details


Information

Aims, contents and method of the course

- basics of nutritional sciences, world nutrition
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention

Assessment and permitted materials

written examination: multiple choice and open questions

Minimum requirements and assessment criteria

introduction into different fields of nutritional sciences

Examination topics

lecture with e-learning parts

Reading list

- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27