Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330008 VO Basics in Nutrition: Applied and Multidisciplinary (2014S)
Version für Studienbeginner des Sommersemesters Teil der STEOP im Bachelorstudium Ernährungswissenschaften Version 2013, Version 2011 und im UF HÖK, Teil der STEP im Bach Version 2009
Labels
LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINEMo 24.03. 2014 12:00-16:00 Uhr (HS 8,UZAII)Mo 31.03.2014 12:00-16:00 Uhr (HS 8, UZAII)Prüfungen:Fr 25.04.2014 10:00-13:00 Uhr (HS 7+8,UZAII)Fr 30.05.2014 10:00-14:00 Uhr (HS7+8,UZAII)Vorlesung mit E-Learning Anteilen für Studienbeginner im Sommersemester,
Details
max. 180 participants
Language: German
Examination dates
-
Friday
25.04.2014
10:00 - 13:00
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Friday
30.05.2014
10:00 - 14:00
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG -
Tuesday
09.09.2014
09:00 - 12:00
UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
Lecturers
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice and open questions
Minimum requirements and assessment criteria
introduction into different fields of nutritional sciences
Examination topics
lecture with e-learning parts
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012
- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 4. Auflage, Umschu Buchverlag 2012
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27
- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition
- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients
- mechanisms of hunger and repletion
- different nutritional concepts
- nutritional hazards
- health promotion and disease prevention