Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330014 VO Theories of Health Education and Health Promotion (2019W)
for Master Study Programme Nutritional Sciences
Labels
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Details
max. 20 participants
Language: German
Examination dates
- Wednesday 22.01.2020 18:30 - 20:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 29.01.2020 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 22.07.2020 09:45 - 10:45 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
- Friday 18.09.2020 16:30 - 17:45 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Wednesday 20.11. 16:45 - 20:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 27.11. 16:45 - 19:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 04.12. 16:45 - 20:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 11.12. 16:45 - 19:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Monday 16.12. 16:45 - 19:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 08.01. 16:45 - 19:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 15.01. 16:45 - 20:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
- Wednesday 22.01. 16:45 - 18:15 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
Information
Aims, contents and method of the course
Aim: Practice oriented overview of common theories of health education and health promotionContent: Theories of health education and health promotionMethod: Presentation, discussion, groupwork, exercises
Assessment and permitted materials
Written single choice test (language: German, permitted resources: none)
Minimum requirements and assessment criteria
Evaluation: single choice test (max. 14 points).
Grading key: grade 1: 14-13 points; grade 2: 12-11 points; grade 3: 10-9 points; grade 4: 8-7 points; grade 5: 6-0 points
A minimum of 7 points is required for the written test to pass the exam.
Grading key: grade 1: 14-13 points; grade 2: 12-11 points; grade 3: 10-9 points; grade 4: 8-7 points; grade 5: 6-0 points
A minimum of 7 points is required for the written test to pass the exam.
Examination topics
Lecture handouts (= basis for single choice test)BZgA (2018): Leitbegriffe der GF und Prävention
https://www.leitbegriffe.bzga.de/fileadmin/user_upload/leitbegriffe/e-Books/E-Book_Leitbegriffe_2018_08.pdf
Lehrbuch Gesundheitsförderung/ 3. aktualisierte Ausgabe (2019): Jennie Naidoo, Jane Wills; Hogrefe bzw. BZgA
Gesundheitsförderung und Prävention (2017): Lotte Habermann-Horstmeier; Hogrefe
https://www.leitbegriffe.bzga.de/fileadmin/user_upload/leitbegriffe/e-Books/E-Book_Leitbegriffe_2018_08.pdf
Lehrbuch Gesundheitsförderung/ 3. aktualisierte Ausgabe (2019): Jennie Naidoo, Jane Wills; Hogrefe bzw. BZgA
Gesundheitsförderung und Prävention (2017): Lotte Habermann-Horstmeier; Hogrefe
Reading list
Lecture handouts (= basis for single choice test)BZgA (2018): Leitbegriffe der GF und Prävention
https://www.leitbegriffe.bzga.de/fileadmin/user_upload/leitbegriffe/e-Books/E-Book_Leitbegriffe_2018_08.pdf
Lehrbuch Gesundheitsförderung/ 3. aktualisierte Ausgabe (2019): Jennie Naidoo, Jane Wills; Hogrefe bzw. BZgA
Gesundheitsförderung und Prävention (2017): Lotte Habermann-Horstmeier; Hogrefe
https://www.leitbegriffe.bzga.de/fileadmin/user_upload/leitbegriffe/e-Books/E-Book_Leitbegriffe_2018_08.pdf
Lehrbuch Gesundheitsförderung/ 3. aktualisierte Ausgabe (2019): Jennie Naidoo, Jane Wills; Hogrefe bzw. BZgA
Gesundheitsförderung und Prävention (2017): Lotte Habermann-Horstmeier; Hogrefe
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27