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330016 UE Laboratory course in food chemistry (2012W)
for nutritional scientists
Continuous assessment of course work
Labels
Vorbesprechungen zu den Übungen
Di.11.12.2012, von 10:00-11:30,HS8, UZAII und
Di 18.12.2012 ab 17.00 Uhr im SE Raum 2C505, UZA II
Die Anwesenheit an einem der beiden Vorbesprechungstermine ist verpflichtend!Die Übungen finden in 2 Kursen statt (28.01.2013 bis 08.02.2013 und 11.02.2013 bis 22.02.2013 tgl von 9-18:00 Uhr) (Fak.f.Chemie)Einteilung zu den Kursen erfolgt ausschließlich bei der Vorbesprechung .Abschlussklausur für beide Kurse
25.02.2013 10:00-12:00, HS8, UZAIIIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Di.11.12.2012, von 10:00-11:30,HS8, UZAII und
Di 18.12.2012 ab 17.00 Uhr im SE Raum 2C505, UZA II
Die Anwesenheit an einem der beiden Vorbesprechungstermine ist verpflichtend!Die Übungen finden in 2 Kursen statt (28.01.2013 bis 08.02.2013 und 11.02.2013 bis 22.02.2013 tgl von 9-18:00 Uhr) (Fak.f.Chemie)Einteilung zu den Kursen erfolgt ausschließlich bei der Vorbesprechung .Abschlussklausur für beide Kurse
25.02.2013 10:00-12:00, HS8, UZAIIIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 17.09.2012 08:00 to We 31.10.2012 10:00
- Deregistration possible until We 31.10.2012 10:00
Details
max. 48 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Amino acids and additives; determination of nitrite in meat and sausages; short-term heating and pasteurization of milk; benzoic acid and sorbic acid in food, L-glutamic acid in food; Carbohydrates; reductometric determination of aldose with alkaline iodine solution; distinction between synthetic and natural honey (diastasic ferments); enzymatic determination of lactose in chocolate; qualitative determination of pectines according to McCready and Ruve; Fats and oils; acid number; saponification value; iodine value according to Wijs; peroxide value according to Wheeler; determination of marine oil according to Tortelli-Jaffe; Qualitative determination of tocopherols in oils; test on epihydrinaldehyde; gas chromatographic separation of fatty acid methyl esters;
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examination with open questions
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction to the techniques of food analysis
Examination topics
Practical work in the laboratory with seminars and elearning
Reading list
Lebensmittelanalytik; Grundzüge, Methoden, Anwendungen, ISBN 3-540-54684-7
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44