Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330031 UE Nutritional Practice I Including Nutrition Anthropometry (2010W)

Continuous assessment of course work

************************************************************************

Vorbesprechung und Kurseinteilung: 06. Oktober 2010; 16:00 - 18:00 Uhr, HS 6

Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen!

Parallelkurse:
KURS 1:
Freitag, 08.10.2010, 13:15-19:30 Uhr; HS7
Montag, 11.10.2010, 09:00-19:00 Uhr
Dienstag, 12.10.2010, 09:00-19:00 Uhr
Mittwoch, 13.10.2010, 09:00-19:00 Uhr
Freitag, 15.10.2010, 09:00-18:00 Uhr

KURS 2:
Freitag, 08.10.2010, 13:15-19:30, HS 7
Montag, 18.10.2010, 8:30-19:00 Uhr
Dienstag, 19.10.2010, 09:00-19:00 Uhr
Mittwoch, 20.10.2010, 09:00-19:00 Uhr
Freitag, 22.10.2010, 09:00-18:00 Uhr

KURS 3 u. 4:
Termine werden bei Bedarf bekanntgegeben!

Abschlusstermine für alle Kurse:
Donnerstag, 28.10.2010, 12:00-14:00 Uhr, HS 5
Mittwoch, 10.11.2010, 12:00-14:00 Uhr, HS 5

Die Kurseinteilung erfolgt in der Vorbesprechung am 06.10.10;
Diplomstudierende bitte Sammelzeugnis zur Vorbesprechung mitnehmen. (Voraussetzungen: Chem. Übungen, Ernährungslehre)

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 120 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 06.10. 16:00 - 18:05 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Friday 08.10. 13:15 - 19:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Monday 11.10. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Tuesday 12.10. 09:00 - 10:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Friday 15.10. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 18.10. 08:30 - 10:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Tuesday 19.10. 09:00 - 10:00 UZA2 Hörsaal 5 (Raum 2Z202) 2.OG
  • Thursday 21.10. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 22.10. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 27.10. 09:00 - 10:30 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Thursday 28.10. 09:00 - 10:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Friday 29.10. 09:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
    Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 03.11. 08:30 - 10:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 04.11. 09:00 - 10:00 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition. To write a term paper is the first insight into scientific writing and literature search.

Assessment and permitted materials

Laboratory results (30 %), anthropometry (15 %), final exam (40%, multiple choice/ open questions/ chemical calculating) and term paper(15 %). At least 60% of all points must be achieved in order to pass the course

Minimum requirements and assessment criteria

Independent and accurate analysis of unknown samples; determination of body composition; to succed a literature search; to write a term paper

Examination topics

Wet-chemical quantitative analyses using photometry;
anthropometical measurements: bodt fat balance, caliper, BIA, BodPod.
literature search; write a term paper

Reading list

siehe E-Learning Plattform

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27