Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330031 UE Practice of Human Nutrition I (2018S)
Continuous assessment of course work
Labels
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung! Vor der Vorbesprechung werden keine E-Mail-Anfragen beantwortet.
Die Kurseinteilung erfolgt nach der Platzzuteilung über die Plattform Moodle.
Die Anmeldung zu den Gruppen in Moodle ist von 26.02.2018 ab 20.00 bis 01.03.2018 um 08.00 Uhr möglich.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Die Kurseinteilung erfolgt nach der Platzzuteilung über die Plattform Moodle.
Die Anmeldung zu den Gruppen in Moodle ist von 26.02.2018 ab 20.00 bis 01.03.2018 um 08.00 Uhr möglich.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 12.02.2018 08:00 to Mo 26.02.2018 10:00
- Deregistration possible until Mo 26.02.2018 20:00
Details
max. 96 participants
Language: German
Lecturers
- Karl-Heinz Wagner
- Andras Gregor
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Nazlisadat Seyed Khoei
- Chrysoula Vraka
- Patrick A. Zöhrer
Classes
Termine: siehe https://nutrition.univie.ac.at/HumanISS/
Information
Aims, contents and method of the course
The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition, the analysis of unknown samples and the determination of body composition.
Assessment and permitted materials
The grading consists of work performed in the laboratory (35%), the anthropometric part (20%) and the final examination (45%, multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic).
Minimum requirements and assessment criteria
To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.
Examination topics
Laborchemical analytics as well as quantitative analytics by means of photometry and
anthropometric measurements.
anthropometric measurements.
Reading list
siehe E-Learning Plattform
Association in the course directory
Last modified: Fr 31.08.2018 08:43