Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330031 UE Practice of Human Nutrition I (2018W)
Continuous assessment of course work
Labels
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung! Vor der Vorbesprechung werden keine E-Mail-Anfragen beantwortet.
Kurseinteilung erfolgt über Moodle in der Zeit von 27.09.2018 12.00 Uhr bis 01.10.2018 20.00 Uhr
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Kurseinteilung erfolgt über Moodle in der Zeit von 27.09.2018 12.00 Uhr bis 01.10.2018 20.00 Uhr
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei Abbruch und unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 17.09.2018 08:00 to We 26.09.2018 15:00
- Deregistration possible until We 26.09.2018 15:00
Details
max. 96 participants
Language: German
Lecturers
- Karl-Heinz Wagner
- Bernhard Franzke
- Andras Gregor
- Annemarie Grindel
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Patrick A. Zöhrer
Classes
Appointment see http://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS
Attendance is compulsory on all course days incl. preliminary discussion!Before the preliminary discussion NO E-mail queries are answered.Until the preliminary discussion the learning path "Vorbereitung Anthropometrie" has to be completed.Course allocation takes place after allocation of space in u: space via the platform Moodle. Please sign up for a course via Moodle as soon as you are in the status PENDING and registered for the e-learning platform.In the case of a INCAPABILITY from participation, a CANCELLATION within the unsubscribe period is NECESSARILY REQUIRED, as a negative assessment is made for unexcused absence.
Information
Aims, contents and method of the course
The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition and the analysis of unknown samples.
Assessment and permitted materials
The grading consists of work performed in the laboratory, the anthropometric part and the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic), as well as obligatory e-learning sections ("Lernpfade").
Minimum requirements and assessment criteria
• Laboratory incl. collaboration (35%),
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.[0, 60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
≥ 90 %: Sehr gutOpportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.
• Anthropometric part (20%)
• Final examination (45%)
• Lernpfade (collaboration)To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.[0, 60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
≥ 90 %: Sehr gutOpportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.
Examination topics
Laborchemical analytics as well as quantitative analytics by means of photometry,
anthropometric measurements and “Lernpfade”.
anthropometric measurements and “Lernpfade”.
Reading list
see e-Learning platform
Association in the course directory
Last modified: We 19.09.2018 11:48