Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330031 UE Practice of Human Nutrition I (2024W)
Continuous assessment of course work
Labels
MIXED
Summary
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 09.09.2024 08:00 to We 25.09.2024 18:00
- Deregistration possible until We 25.09.2024 18:00
Registration information is available for each group.
Groups
Group 1
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
max. 18 participants
Language: German
LMS: Moodle
Lecturers
- Patrick A. Zöhrer
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Lina Maqboul
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Hannah Spahits
Classes
Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/
Group 2
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
max. 18 participants
Language: German
LMS: Moodle
Lecturers
- Patrick A. Zöhrer
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Lina Maqboul
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Hannah Spahits
Classes
Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/
Group 3
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
max. 18 participants
Language: German
LMS: Moodle
Lecturers
- Patrick A. Zöhrer
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Lina Maqboul
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Hannah Spahits
Classes
Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/
Group 4
Es besteht Anwesenheitspflicht an allen Kurstagen inkl. Vorbesprechung!
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
Eine ABMELDUNG ist Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme innerhalb der Abmeldefrist ERFORDERLICH.
Abmeldungen außerhalb der angegebenen Frist können nur mit Nachweis eines triftigen Grundes (z.B. Erkrankung) und mit Zustimmung der Lehrveranstaltungsleitung erfolgen.
max. 18 participants
Language: German
LMS: Moodle
Lecturers
- Patrick A. Zöhrer
- Verena Hasenegger
- Sonja Kanzler
- Lina Maqboul
- Heidemarie Peherstorfer
- Petra Rust
- Hannah Spahits
Classes
Termine und weitere Informationen: https://nutrition.univie.ac.at/HumanIWS/
Information
Aims, contents and method of the course
The course amends the theoretical background of the students regarding the metabolism of carbohydrates, fats and proteins with laborchemical analyses and anthropometical measurements in order to determine the body composition and the analysis of unknown samples. The knowledge and understanding of the VO Nutrition: Energy Metabolism, Macronutrients is assumed.
Assessment and permitted materials
The grading consists of work performed in the laboratory, the anthropometric part, the entry examinaton and the final examination (multiple choice, open-end questions, chemical arithmetic), as well as obligatory e-learning sections ("Lernpfade").
Minimum requirements and assessment criteria
• Laboratory incl. collaboration (30%)
• Anthropometric part (20%)
• Entry examination (20%)
• Final examination (30%)
• Lernpfade and homework (collaboration)To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
≥ 90 %: Sehr gutOpportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.
• Anthropometric part (20%)
• Entry examination (20%)
• Final examination (30%)
• Lernpfade and homework (collaboration)To pass the course, an overall performance of at least 60% has to be reached.[0-60) % : Nicht Genügend
[60-70) %: Genügend
[70-80) %: Befriedigend
[80-90) %: Gut
≥ 90 %: Sehr gutOpportunities for bonus points will be explained in the preliminary discussion.
Examination topics
Laborchemical analytics as well as quantitative analytics by means of photometry, anthropometric measurements and “Lernpfade”.
Reading list
see e-learning platform
Association in the course directory
Last modified: Tu 24.09.2024 13:47