Universität Wien
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330033 SE Spices (2009W)

Continuous assessment of course work

Seminar f. Fortgeschrittene, botanische und chem. Grundkenntnisse Voraussetzung.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 16 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Thursday 05.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 12.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 19.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 26.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 03.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 10.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 17.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 07.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 14.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 21.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Thursday 28.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG

Information

Aims, contents and method of the course

Spices-botany, quality, utilization, constituents. Basic lectures and special topics. Practical aspects of quality control are demonstrated by visiting a spice trade company.

Assessment and permitted materials

Evaluation is based on a credit points system depending on the contributions by the participants.

Minimum requirements and assessment criteria

To know the basics (botany, chemistry, culinary, medical use, quality and producing) of important spices .

Examination topics

Vortrag (powerpoint), praktische Aspekte (Herstellung und Qualitätskontrolle werden lebensnah demonstriert - Exkursion), individuelle Mitarbeit der Teilnehmer (Wahl eines einschlägigen Themas, Bearbeitung, Präsentation desselben in schriftlicher (1-seitiges handout) und mündlicher Form (5-minütiger Kurzvortrag) ).

Reading list

TEUSCHER, E. (2003) : Gewürzdrogen. Ein Handbuch der Gewürze, Gewürzkräuter, Gewürzmischungen und ihrer ätherischen Öle. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart.,TILL, S. (2004): Die sinnliche Welt der Gewürze. Vom Abenteuer des guten Geschmacks. Kremayr & Scheriau /Orac, Wien.

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Last modified: Sa 02.04.2022 00:27