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330033 SE Spices (2009W)
Continuous assessment of course work
Labels
Seminar f. Fortgeschrittene, botanische und chem. Grundkenntnisse Voraussetzung.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 14.09.2009 09:00 to Mo 28.09.2009 09:00
- Deregistration possible until Th 15.10.2009 09:00
Details
max. 16 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Thursday 05.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 12.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 19.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 26.11. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 03.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 10.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 17.12. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 07.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 14.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 21.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Thursday 28.01. 12:30 - 16:00 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
Information
Aims, contents and method of the course
Spices-botany, quality, utilization, constituents. Basic lectures and special topics. Practical aspects of quality control are demonstrated by visiting a spice trade company.
Assessment and permitted materials
Evaluation is based on a credit points system depending on the contributions by the participants.
Minimum requirements and assessment criteria
To know the basics (botany, chemistry, culinary, medical use, quality and producing) of important spices .
Examination topics
Vortrag (powerpoint), praktische Aspekte (Herstellung und Qualitätskontrolle werden lebensnah demonstriert - Exkursion), individuelle Mitarbeit der Teilnehmer (Wahl eines einschlägigen Themas, Bearbeitung, Präsentation desselben in schriftlicher (1-seitiges handout) und mündlicher Form (5-minütiger Kurzvortrag) ).
Reading list
TEUSCHER, E. (2003) : Gewürzdrogen. Ein Handbuch der Gewürze, Gewürzkräuter, Gewürzmischungen und ihrer ätherischen Öle. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart.,TILL, S. (2004): Die sinnliche Welt der Gewürze. Vom Abenteuer des guten Geschmacks. Kremayr & Scheriau /Orac, Wien.
Association in the course directory
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27