Universität Wien

330033 SE Spices (2013W)

Continuous assessment of course work

Lehrveranstaltung für Fortgeschrittene (!!), nur wenn positiver Abschluss von Botanik und Biologie sowie Grundlagen der Chemie vorhanden.

VORBESPRECHUNG
Fr 04.10.2013, 11:00-12:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)

LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE
Do 14.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 21.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 28.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 05.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 12.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 09.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 16.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 23.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)

Im Falle der Verhinderung an der Teilnahme ist ene Abmeldung innerhalb der Abmeldefrist unbedingt erforderlich, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Beurteilung erfolgt.

Außerhalb dieser Frist ist die Abmeldung nur mit Einverständnis der LV-Leiters möglich.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 14 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Currently no class schedule is known.

Information

Aims, contents and method of the course

Spices-botany, quality, utilization, constituents. Basic lectures and special topics. Practical aspects of quality control are demonstrated by visiting a spice trade company.

Assessment and permitted materials

Evaluation is based on a credit points system depending on the contributions by the participants and includes a short, final multiple-choice-test .
0-50P = 5 51-63P = 4 64-76P = 3 77-88P = 2 89-100P = 1

Minimum requirements and assessment criteria

To know the basics (botany, chemistry, culinary, medical use, quality and producing) of important spices .

Examination topics

lecture (powerpoint), aspects of producing and quality control by visiting a spice trade company, individual contributions by the participants (choosing a special topic, written presentation)

Reading list

TEUSCHER, E. (2003) : Gewürzdrogen. Ein Handbuch der Gewürze, Gewürzkräuter, Gewürzmischungen und ihrer ätherischen Öle. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart.,TILL, S. (2004): Die sinnliche Welt der Gewürze. Vom Abenteuer des guten Geschmacks. Kremayr & Scheriau /Orac, Wien.

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Last modified: Mo 07.09.2020 15:44