330033 SE Spices (2013W)
Continuous assessment of course work
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Lehrveranstaltung für Fortgeschrittene (!!), nur wenn positiver Abschluss von Botanik und Biologie sowie Grundlagen der Chemie vorhanden.VORBESPRECHUNG
Fr 04.10.2013, 11:00-12:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE
Do 14.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 21.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 28.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 05.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 12.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 09.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 16.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 23.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)Im Falle der Verhinderung an der Teilnahme ist ene Abmeldung innerhalb der Abmeldefrist unbedingt erforderlich, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Beurteilung erfolgt.Außerhalb dieser Frist ist die Abmeldung nur mit Einverständnis der LV-Leiters möglich.
Fr 04.10.2013, 11:00-12:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)LEHRVERANSTALTUNGS-TERMINE
Do 14.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 21.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 28.11.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 05.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 12.12.2013, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 09.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 16.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)
Do 23.01.2014, 11:00-14:00 Uhr - Ort: SE 509 (UZA 2)Im Falle der Verhinderung an der Teilnahme ist ene Abmeldung innerhalb der Abmeldefrist unbedingt erforderlich, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Beurteilung erfolgt.Außerhalb dieser Frist ist die Abmeldung nur mit Einverständnis der LV-Leiters möglich.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 16.09.2013 09:00 to Th 26.09.2013 12:00
- Deregistration possible until Th 03.10.2013 12:00
Details
max. 14 participants
Language: German
Lecturers
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Spices-botany, quality, utilization, constituents. Basic lectures and special topics. Practical aspects of quality control are demonstrated by visiting a spice trade company.
Assessment and permitted materials
Evaluation is based on a credit points system depending on the contributions by the participants and includes a short, final multiple-choice-test .
0-50P = 5 51-63P = 4 64-76P = 3 77-88P = 2 89-100P = 1
0-50P = 5 51-63P = 4 64-76P = 3 77-88P = 2 89-100P = 1
Minimum requirements and assessment criteria
To know the basics (botany, chemistry, culinary, medical use, quality and producing) of important spices .
Examination topics
lecture (powerpoint), aspects of producing and quality control by visiting a spice trade company, individual contributions by the participants (choosing a special topic, written presentation)
Reading list
TEUSCHER, E. (2003) : Gewürzdrogen. Ein Handbuch der Gewürze, Gewürzkräuter, Gewürzmischungen und ihrer ätherischen Öle. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart.,TILL, S. (2004): Die sinnliche Welt der Gewürze. Vom Abenteuer des guten Geschmacks. Kremayr & Scheriau /Orac, Wien.
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44