Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330035 VO Introduction into Biochemistry and Metabolism (2021S)

REMOTE

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

All exams are ONLINE/DIGITAL via Big Blue Button
The exams will be held digitally and orally from 9am. Please register for the exam as usual. The exact time of your exam depends on the number of participants and will be announced by e-mail approx. 2 days before the exam.

  • Monday 01.03. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 08.03. 08:00 - 09:30 Digital
  • Friday 26.03. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 12.04. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 19.04. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 26.04. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 17.05. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 31.05. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 07.06. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 14.06. 08:00 - 09:30 Digital
  • Monday 21.06. 08:00 - 09:30 Digital

Information

Aims, contents and method of the course

Vorlesung über die Grundlagen der Biochemie in der Ernährung für Studierende mit fundiertem Grundwissen in den Fächern Chemie und Biochemie. Schwerpunkt der Lehrveranstaltung liegt auf den biochemischen und physiologischen Grundlagen der Ernährung. Im einzelnen werden Proteine, Fette, Kohlenhydrate und Energie im Hinblick auf deren Bedeutung im zellulären und intermediären Stoffwechsel besprochen und auf Interaktionen dieser energieliefernden Nährstoffe eingegangen.
Methode: Die Inhalte der Lehrveranstaltung werden durch Vorträge erarbeitet.

Assessment and permitted materials

Due to the current conversion of the teaching system to e-learning, the examination will be held orally via the online tool Big Blue Button (access via Moodle). Please register for the exam as usual. The exact time of the exam will be sent to you by e-mail about 2 days before the exam date.
- Exam duration: 30 min
- Exam format (open questions)

Minimum requirements and assessment criteria

Kenntnisse der wesentlichen Stoffwechselreaktionen von Kohlenhydraten, Fetten und Proteinen zur Energiegewinnung

Examination topics

Alle in der Lehrveranstaltung durchgenommenen Inhalte und Unterrichstundenunterlagen. Diese Unterlagen werden auf Moodle für alle angemeldeten Student*innen kurz vor/nach der jeweiligen Vorlesung freigegeben.

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Fr 12.05.2023 00:24