330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2009W)
Continuous assessment of course work
Labels
Vorbesprechung: 19. Oktober 2009, 18:15-19.30 HS 6Kurs1:21. Oktober: 9:00-13:00 - SE 562
12. November: 9:00-13:00 - SE 562
19. November: 9:00-13:00 - SE 509
10. Dezember: 9:00-13:00 - SE509Kurs2:22. Oktober: 14:00-18:00 - SE 560
12. November: 14:00-18:00 - SE 562
19. November: 14:00-18:00 - SE 509
10. Dezember: 14:00-18:00 - SE509Kurs3:23. Oktober: 9:00-13:00 - SE 509
13. November: 8:00-11:00 - SE 560
20. November: 9:00-14:00 - SE 509
11. Dezember: 9:00-13:00 - SE 509Kurs4:23. Oktober: 14:00-18:00 - SE 509
13. November: 14:00-18:00 - SE 560
20. November: 14:00-18:00 - SE 509
11. Dezember: 14:00-18:00 - SE 509Abschlusstermin für alle: 17. Dezember 2009: 9:00-12:30 HS7
12. November: 9:00-13:00 - SE 562
19. November: 9:00-13:00 - SE 509
10. Dezember: 9:00-13:00 - SE509Kurs2:22. Oktober: 14:00-18:00 - SE 560
12. November: 14:00-18:00 - SE 562
19. November: 14:00-18:00 - SE 509
10. Dezember: 14:00-18:00 - SE509Kurs3:23. Oktober: 9:00-13:00 - SE 509
13. November: 8:00-11:00 - SE 560
20. November: 9:00-14:00 - SE 509
11. Dezember: 9:00-13:00 - SE 509Kurs4:23. Oktober: 14:00-18:00 - SE 509
13. November: 14:00-18:00 - SE 560
20. November: 14:00-18:00 - SE 509
11. Dezember: 14:00-18:00 - SE 509Abschlusstermin für alle: 17. Dezember 2009: 9:00-12:30 HS7
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Th 01.10.2009 09:00 to Su 11.10.2009 09:00
- Deregistration possible until We 21.10.2009 09:00
Details
max. 100 participants
Language: German
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
- Monday 19.10. 18:15 - 19:30 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
- Wednesday 21.10. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 22.10. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 23.10. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Friday 23.10. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Thursday 12.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 12.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 13.11. 08:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Friday 13.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 19.11. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Thursday 19.11. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Friday 20.11. 09:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Thursday 10.12. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Thursday 10.12. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Friday 11.12. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
- Friday 11.12. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
Information
Aims, contents and method of the course
Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics
Assessment and permitted materials
written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics
Minimum requirements and assessment criteria
- to learn on methods for evaluation on energy and nutrient intake
- practical implementation of recommendations
- discussion and interpretation of scientific papers on dietetic topics
- practical implementation of recommendations
- discussion and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Examination topics
work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics
Reading list
- H. Kasper: Ernährungsmedizin und Diätetik. Elsevier, 2009
- H.-K.- Biesalski et al.: Ernährungsmedizin. Thieme, 2004
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Umschau Buchverlag, 3. Auflage, 2008
- Souci/Fachmann/Kraut: Lebensmitteltabelle für die Praxis. Wissenschaftliche Verlagsges, 4. Auflage, 2009
- W. Aign et al.: Die große GU Nährwert-Kalorien-Tabelle 2010/2011. Gräfe & Unzer, 2009
- H.-K.- Biesalski et al.: Ernährungsmedizin. Thieme, 2004
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Umschau Buchverlag, 3. Auflage, 2008
- Souci/Fachmann/Kraut: Lebensmitteltabelle für die Praxis. Wissenschaftliche Verlagsges, 4. Auflage, 2009
- W. Aign et al.: Die große GU Nährwert-Kalorien-Tabelle 2010/2011. Gräfe & Unzer, 2009
Association in the course directory
264
Last modified: Sa 02.04.2022 00:27