Universität Wien

330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2009W)

Continuous assessment of course work

Vorbesprechung: 19. Oktober 2009, 18:15-19.30 HS 6

Kurs1:

21. Oktober: 9:00-13:00 - SE 562
12. November: 9:00-13:00 - SE 562
19. November: 9:00-13:00 - SE 509
10. Dezember: 9:00-13:00 - SE509

Kurs2:

22. Oktober: 14:00-18:00 - SE 560
12. November: 14:00-18:00 - SE 562
19. November: 14:00-18:00 - SE 509
10. Dezember: 14:00-18:00 - SE509

Kurs3:

23. Oktober: 9:00-13:00 - SE 509
13. November: 8:00-11:00 - SE 560
20. November: 9:00-14:00 - SE 509
11. Dezember: 9:00-13:00 - SE 509

Kurs4:

23. Oktober: 14:00-18:00 - SE 509
13. November: 14:00-18:00 - SE 560
20. November: 14:00-18:00 - SE 509
11. Dezember: 14:00-18:00 - SE 509

Abschlusstermin für alle: 17. Dezember 2009: 9:00-12:30 HS7

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 100 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Monday 19.10. 18:15 - 19:30 UZA2 Hörsaal 6 (Raum 2Z227) 2.OG
  • Wednesday 21.10. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 22.10. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 23.10. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Friday 23.10. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Thursday 12.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 12.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 13.11. 08:00 - 11:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 13.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 19.11. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Thursday 19.11. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Friday 20.11. 09:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Thursday 10.12. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Thursday 10.12. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Friday 11.12. 09:00 - 13:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)
  • Friday 11.12. 14:00 - 18:00 (Seminarraum 2D509 Ernährungswissenschaften UZA II)

Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

- to learn on methods for evaluation on energy and nutrient intake
- practical implementation of recommendations
- discussion and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

- H. Kasper: Ernährungsmedizin und Diätetik. Elsevier, 2009
- H.-K.- Biesalski et al.: Ernährungsmedizin. Thieme, 2004
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Umschau Buchverlag, 3. Auflage, 2008
- Souci/Fachmann/Kraut: Lebensmitteltabelle für die Praxis. Wissenschaftliche Verlagsges, 4. Auflage, 2009
- W. Aign et al.: Die große GU Nährwert-Kalorien-Tabelle 2010/2011. Gräfe & Unzer, 2009

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Last modified: Sa 02.04.2022 00:27