Universität Wien

330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2010W)

Continuous assessment of course work

Vorbesprechung am 06.10.2010 (für alle Kurse!).

Kursbesprechungen:
Mo 11.10. 12.15 - 14.15 HS 4 (Kurs1+Kurs2)
Di 12.10. 12.15 - 14.15 HS 4 (Kurs3+Kurs4)

Kurs1:
11.10. 14:00-16:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen alternativer Zusatzkurs 18:00-20:00)
18.10. 12:00-14:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen alternativer Zusatzkurs 16:00-18:00)
03.11. 9:00-13:00 SE 560
04.11. 9:00-13:00 SE 560
05.11. 9:00-13:00 SE 560

Kurs2:
11.10. 16:00-18:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen alternativer Zusatzkurs 18:00-20:00)
18.10. 14:00-16:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen alternativer Zusatzkurs 16:00-18:00)
03.11. 14:00-18:00 SE 560
04.11. 14:00-18:00 SE 560
05.11. 14:00-18:00 SE 560

Kurs3:
12.10. 9:00-11:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen Zusatzkurs 16:00-18:00)
19.10. 14:00-16:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen Zusatzkurs 18:00-20:00)
08.11. 9:00-13:00 SE 560
10.11. 9:00-13:00 SE 560
11.11. 9:00-13:00 SE 560

Kurs4:
12.10. 14:00-16:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen Zusatzkurs 16:00-18:00)
19.10. 16:00-18:00 GEO 2 (bei mehr als 18 TeilnehmerInnen Zusatzkurs 18:00-20:00)
08.11. 14:00-18:00 SE 560
10.11. 14:00-18:00 SE 560
11.11. 14:00-18:00 SE 560

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 100 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 06.10. 09:00 - 10:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
  • Monday 11.10. 12:15 - 14:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Tuesday 12.10. 12:15 - 14:15 UZA2 Hörsaal 4 (Raum 2Z221) 2.OG
  • Wednesday 03.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 03.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 04.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 04.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 05.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Friday 05.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 08.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 08.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 10.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 10.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 11.11. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Thursday 11.11. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

- to learn on methods for evaluation on energy and nutrient intake
- practical implementation of recommendations
- discussion and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list

- H. Kasper: Ernährungsmedizin und Diätetik. Elsevier, 2009
- H.-K.- Biesalski et al.: Ernährungsmedizin. Thieme, 2004
- D-A-CH: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. Umschau Buchverlag, 3. Auflage, 2008
- Souci/Fachmann/Kraut: Lebensmitteltabelle für die Praxis. Wissenschaftliche Verlagsges, 4. Auflage, 2009
- W. Aign et al.: Die große GU Nährwert-Kalorien-Tabelle 2010/2011. Gräfe & Unzer, 2009

Association in the course directory

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Last modified: Sa 02.04.2022 00:27