Universität Wien

330036 UE Practices in Lifestyle and Nutrition Associated Diseases and Dietetics (2011S)

Basics of special dietetics

Continuous assessment of course work

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG BIS 10.3.2011 UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Vorbesprechung: 2. März 2011: 10:15 HS 8
KURS 1:
8. März 2011 9-11 ; GEO 2
15. März 2011 9-11 ; GEO 2
28. März 2011 9-13h SE-Raum 560
4. April 2011 9-13h SE-Raum 560
11. April 2011 9-13h SE-Raum 560
KURS 2:
8. März 2011 11:15-13:15 GEO 2
15. März 2011 11:15-13:15 GEO 2
28. März 2011 14-18h SE-Raum 560
4. April 2011 14-18h SE-Raum 560
11. April 2011 14-18h SE-Raum 560
KURS 3:
9. März 2011 9-11:00 GEO 2
16. März 2011 9:00-11:00 GEO 2
30. März 2011 9-13h SE-Raum 560
6. April 2011 9-13h SE-Raum 560
13. April 2011 9-13h SE-Raum 560
KURS 4:
9. März 2011 11:15-13:15 GEO 2
16. März 2011 11:15-13:15 GEO 2
30. März 2011 14-18h SE-Raum 560
6. April 2011 14-18h SE-Raum 560
13. April 2011 14-18h SE-Raum 560

KURS 5:
8. März 2011 18:00-20:00 GEO 2
15. März 2011 18:00-20:00 GEO 2
02. April 2011 9-13h SE-Raum 560
09. April 2011 9-13h SE-Raum 560
16. April 2011 9-13h SE-Raum 560

KURS 6:
9. März 2011 18:00-20:00 GEO 2
16. März 2011 18:00-20:00 GEO 2
02. April 2011 14-18h SE-Raum 560
09. April 2011 14-18h SE-Raum 560
16. April 2011 14-18h SE-Raum 560

Prüfungstermin: 4. Mai 2011: 12:00-13:00 HS 7 und 8

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 150 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 02.03. 10:15 - 11:30 UZA2 Hörsaal 8 (Raum 2Z206) 2.OG
  • Monday 28.03. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 28.03. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 30.03. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 30.03. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 02.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 02.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 04.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 04.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 06.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 06.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 09.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 09.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 11.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Monday 11.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 13.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Wednesday 13.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 16.04. 09:00 - 13:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Saturday 16.04. 14:00 - 18:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Introduction in different nutrient databases, practical work on special dietetics, presentation and discussion on current dietetic topics

Assessment and permitted materials

written exam, oral presentation, practical work on dietetc topics

Minimum requirements and assessment criteria

- to learn on methods for evaluation on energy and nutrient intake

- practical implementation of recommendations

- discussion and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Examination topics

work with different nutrient databases, presentation methods, research and interpretation of scientific papers on dietetic topics

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27