Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330044 UE Chemical exercises for nutritional scientists (2013S)
Continuous assessment of course work
Labels
VORBESPRECHUNG
Fr 01.03.2013, 14:00-15:00 Uhr - Ort: HS 1 (= Gr. HS) (Fak.f.Chemie)
Carl Auer von Welsbach-Hörsaal (Gr. HS), Fakultät für Chemie, Boltzmanngasse 1 (pesönliche Anwesenheit erforderlich)Termine der Lehrveranstaltung:
Anmeldung, Termine und alle weiteren Informationen unter: http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew/Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Fr 01.03.2013, 14:00-15:00 Uhr - Ort: HS 1 (= Gr. HS) (Fak.f.Chemie)
Carl Auer von Welsbach-Hörsaal (Gr. HS), Fakultät für Chemie, Boltzmanngasse 1 (pesönliche Anwesenheit erforderlich)Termine der Lehrveranstaltung:
Anmeldung, Termine und alle weiteren Informationen unter: http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew/Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.
Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Fr 15.02.2013 08:00 to Mo 25.02.2013 12:00
- Deregistration possible until Th 28.02.2013 12:00
Details
max. 120 participants
Language: German
Lecturers
- Hanspeter Kählig
- Christian Aichinger
- Christopher Albler
- Mehmet Can Araman
- Federica Cappa
- Karine Farbiarz
- Rita Fürst
- Hubert Gstach
- Christoph Lentsch
- Eberhard Lorbeer
- Karin Radl
- Wolfgang Robien
- Christoph Schmölzer
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction into the chemical laboratory technology
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44