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330044 UE Chemical exercises for nutritional scientists (2014S)
Continuous assessment of course work
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Anmeldung über UNIVISONLINE oder über http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ewVORBESPRECHUNG: (persönliche Anwesenheit erforderlich!)
Mo 03.03.2014 um 14:00 Uhr
Ort: Carl Auer von Welsbach HS, (Fak. f. Chemie)
siehe : http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew
LEHRVERANSTALTUNGEN:siehe: http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ewIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Mo 03.03.2014 um 14:00 Uhr
Ort: Carl Auer von Welsbach HS, (Fak. f. Chemie)
siehe : http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ew
LEHRVERANSTALTUNGEN:siehe: http://orgchem.univie.ac.at/ew/ue-ewIm Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
- Registration is open from Mo 17.02.2014 08:00 to Th 27.02.2014 12:00
- Deregistration possible until Th 06.03.2014 12:00
Details
max. 80 participants
Language: German
Lecturers
- Hanspeter Kählig
- Christian Aichinger
- Christopher Albler
- Mehmet Can Araman
- Alexander Egger
- Karine Farbiarz
- Manuel Felkl
- Rita Fürst
- Hubert Gstach
- Christoph Lentsch
- Christina Nowikow
- Uwe Rinner
- Wolfgang Robien
- Christoph Schmölzer
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
Alternately tutorials to the theoretical background and/or the experimental procedures, followed by experiments singly, or in pairs, or in groups. Introduction to the lab bench equipment. Ion reactions, acidimetry, buffer systems, oxidimetry, gas volumetry, ion selective electrodes. Organic analysis: identification of substances and spectroscopic methods. Organic synthesis, separation methods in organic chemistry. Natural products: carbohydrates, amino acids and peptides, vitamins, leaf dyes, fats, flavourings.
Assessment and permitted materials
Assessment of practical work and written examinations according to score system
Minimum requirements and assessment criteria
Introduction into the chemical laboratory technology
Examination topics
Preparatory seminars and practical work
Reading list
Skripten auf der Lehrplattform
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44