330046 VO StEOP: Dietetics: Applied and Multidisciplinary (2012S)
für Studienbeginner im Sommersemester
Labels
LV:
Mi. 7.3.2012, 13:00-16:30, HS8, UZAII
Mi. 21.3.2012, 13:00-16:30, HS8, UZAIIPrüfungstermine:
Di. 17.4.2012,
Di. 8.5.2012,
Di. 12.6.2012,
(genauere Daten werden noch bekannt gegeben)Termine der Lehrveranstaltung reduziert auf zwei Vorlesungseinheiten und Bereitstellung der Lernunterlagen über die Lernplattform "moodle"
Mi. 7.3.2012, 13:00-16:30, HS8, UZAII
Mi. 21.3.2012, 13:00-16:30, HS8, UZAIIPrüfungstermine:
Di. 17.4.2012,
Di. 8.5.2012,
Di. 12.6.2012,
(genauere Daten werden noch bekannt gegeben)Termine der Lehrveranstaltung reduziert auf zwei Vorlesungseinheiten und Bereitstellung der Lernunterlagen über die Lernplattform "moodle"
Details
max. 400 participants
Language: German
Examination dates
Lecturers
Classes
Currently no class schedule is known.
Information
Aims, contents and method of the course
- basics of nutritional sciences, world nutrition- anthropometrics: measurement and assessment of body weight and composition- digestion and absorption of macro- and micro-nutrients- mechanisms of hunger and repletion- different nutritional concepts- nutritional hazards- health promotion and disease prevention
Assessment and permitted materials
written examination: multiple choice and open questions
Minimum requirements and assessment criteria
introduction into different fields of nutritional sciences
Examination topics
lecture with e-learning parts
Reading list
- I. Elmadfa: Ernährungslehre. 2. Auflage, UTB 2009- D-A-CH: Refernzwerte für die Nährstoffzufuhr. 3. Auflage, Umschu Buchverlag 2008
Association in the course directory
Last modified: Mo 07.09.2020 15:44