Universität Wien

330062 UE Botanic exercises (2017S)

Botanik pflanzlicher Lebensmittel

Continuous assessment of course work

Platzvergabe vorrangig für alternatives Pflichtmodul M13.3 Bachelor (2013) Vertiefende Botanik UND Studierende im Diplomstudium Lehramt (Pflichtübung im 1.Abschnitt).

Für diese Übung sind die Kenntnisse der VO Einführung in Biologie und Botanik eine inhaltliche Voraussetzung (verpflichtend im Diplostudium LA UF HÖK).

Die Übungsplätze werden daher bevorzugt an die Studierenden, die diese VO bereits positiv absolviert haben vergeben.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt. Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 40 participants
Language: German

Lecturers

Classes

Vorbesprechung Do 02.03.2017 11:30 - 13:00 UZA2-HS4

Fr 03.03.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 10.03.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 17.03.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 24.03.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 31.03.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 07.04.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum
Fr 28.04.2017 09:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum

Prüfung Fr 05.05.2017 10:00 - 13:00 UE Raum 7 Biozentrum


Information

Aims, contents and method of the course

Basics in microscopy and training of various scientific methods ; practical analysis of usful funghi, analysis of corm, roots, bulbs etc., microscopic and chemical analysis of carbohydrates, protein and fat as well as of essential oil and honey, anatomy of vegetable, spices, flowers, fruits and cereals.

Assessment and permitted materials

3 tests

Minimum requirements and assessment criteria

test 1: 25 points
test 2 : 25 Points
test 3 : 30 Points
summary = 80 Points
0-40 = 5, 41-50 = 4, 51-60 = 3. 61-70 = 2, 71-80 = 1

Examination topics

The correct use of the microsope and special techniques, trained during the course.

Reading list


Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44