Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330064 SE Seminar Food Safety (2017S)

Continuous assessment of course work

(Voraussetzung: Zulassung zum Masterstudium und positiver Abschluss der Vorlesung Biofunktionalität von Lebensmitteln.)
Themenvergabe erfolgt bei der Vorbesprechung.
Die Lehrveranstaltung wird in Englischer Sprache abgehalten.

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: English

Lecturers

Classes

Assignment to topics Mo 06.03.2017 15:00 - 16:00 UZA2-2F560
Mo 27.03.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 03.04.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 24.04.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 08.05.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 15.05.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 22.05.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 12.06.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 19.06.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560
Mo 26.06.2017 15:00 - 18:00 UZA2-2F560


Information

Aims, contents and method of the course

Introduction into the topic, risk perception, risk assessment, risk analysis, national and international food monitoring, health claims, food safety in Europe, responsible institutions, concepts of food safety, HACCP, introduction in methodologies

Assessment and permitted materials

Presentation: 60%, Discussion 40%

Minimum requirements and assessment criteria

Gain knowledge in methods to monitor food safety at national and international level, manifold appraisal of the expression food safety
Presentation: 60%, Discussion 40%

Examination topics

Built on lectures and following discussions held by the students

Reading list

given from the students before their presentation

Association in the course directory

Last modified: Mo 07.09.2020 15:44