Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330074 VO Packaging technology (2019S)

ACHTUNG: Ab dem SS 2018 wird über die Inhalte dieser VO und der VO Lebensmittelkennzeichnung (330095) gemäß dem Curriculum des Masterstudiums eine (gemeinsame) Fachprüfung über 3ECTS unter der Nummer 33-0509 Lebensmittelverpackung und - kennzeichnung, 3ECTS (für MA EW Module FQ3 und PH7) abgehalten. ACHTUNG! Studierende, die Prüfungen zu den beiden Vorlesungen Lebensmittelverpackung und Lebensmittelkennzeichnung absolvieren wollen, müssen sich zur Fach/Modulprüfung (s. u-find/VVZ WS 2019) anmelden, da anderenfalls nicht für beide Fächer Noten eingetragen werden können
Einzelprüfungstermine zu dieser VO (33074) und der VO Lebensmittelkennzeichnung (330095) werden nur noch bis zum WS 2018/19 angeboten (für Studierende, die bereits eines der beiden Fächer absolviert haben).

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

Language: German

Examination dates

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

Start at March, 13th

  • Tuesday 05.03. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 19.03. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 26.03. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 02.04. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 09.04. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 30.04. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 07.05. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
  • Tuesday 14.05. 17:30 - 19:15 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II

Information

Aims, contents and method of the course

Requirement on packaging
Properties of paper / metal / plastics / glass / biopolymers in packaging
Packaging functions
Ecological aspects of packaging

Assessment and permitted materials

written exam, modulexamination together with Food Labelling

Minimum requirements and assessment criteria

modulexamination: maximum of 60 points, 30 points to pass

Examination topics

see Moodle

Reading list

Kaßmann M. (2014): Grundlagen der Verpackung. Berlin.
Selke S.E.M. & Culter J.D. (2016): Plastics Packaging. München.
Emblem A. & Emblem M. (2012): Packaging Technology. Oxford.

Association in the course directory

Last modified: Sa 02.04.2022 00:27