Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.
330074 VO Food Packaging and Food Labeling (2020S)
Labels
Registration/Deregistration
Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).
Details
Language: German
Examination dates
- Wednesday 03.06.2020
- Monday 21.09.2020 16:30 - 19:00 Digital
- Wednesday 11.11.2020 16:30 - 18:30 Digital
- Tuesday 19.01.2021 16:00 - 18:30 Digital
Lecturers
Classes (iCal) - next class is marked with N
Neues Corona-Update VO Lebensmittelkennzeichnung (23.4.2020)
Nächster online Termin Di. 28.4. 11:30 bis 16:30h
Termin 18:30 bis 20:00 h entfällt
Weiterer Termin Mo. 4.5. (verschoben von 30.4.) 11:30 bis 16.30 h
Nachdem aufgrund der aktuellen Situation bis mindestens Ende April keine Lehrveranstaltungen mit physischer Präsenz abgehalten werden können, werden die geplanten Termine ab 21.4. mittels online Vorlesung stattfinden.
21.4. 11:30 bis 16:30 h
28.4. 11:30 - 16:30 h und 18:30 - 20:00 h
30.4. 11:30 - 16:30 h
Die Handouts der Präsentationen werde ich vor dem ersten Vorlesungstermin elektronisch zur Verfügung stellen.
- Tuesday 21.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Tuesday 28.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Tuesday 28.04. 18:30 - 20:00 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Wednesday 29.04. 16:45 - 19:45 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
- Thursday 30.04. 11:30 - 16:30 UZA2 Hörsaal 7 (Raum 2Z210) 2.OG
- Wednesday 06.05. 16:00 - 19:00 Seminarraum 2E562 Ernährungswissenschaften UZA II
- Wednesday 20.05. 16:00 - 19:00 Seminarraum 2E560 Ernährungswissenschaften UZA II
Information
Aims, contents and method of the course
Assessment and permitted materials
written exam, modulexamination together with Food Labelling
Minimum requirements and assessment criteria
modul examination: maximum of 56 points, 28 points to pass
Examination topics
see Moodle
Reading list
Lebensmittelverpackungen:
Kaßmann M. (2014): Grundlagen der Verpackung. Berlin.
Selke S.E.M. & Culter J.D. (2016): Plastics Packaging. München.
Emblem A. & Emblem M. (2012): Packaging Technology. Oxford.
Lebensmittelkennzeichnung:
http://eur-lex.europa.eu/, http://ris.bka.gv.at/
Kaßmann M. (2014): Grundlagen der Verpackung. Berlin.
Selke S.E.M. & Culter J.D. (2016): Plastics Packaging. München.
Emblem A. & Emblem M. (2012): Packaging Technology. Oxford.
Lebensmittelkennzeichnung:
http://eur-lex.europa.eu/, http://ris.bka.gv.at/
Association in the course directory
Last modified: Fr 12.05.2023 00:24
Properties of paper / metal / plastics / glass / biopolymers in packaging
Packaging functions
Ecological aspects of packaging