Universität Wien
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330076 SE Implementation of curriculum specific topics (2020S)

Continuous assessment of course work
PH-WIEN

Die Anwesenheit bei allen Unterrichtseinheiten während des Seminars ist Pflicht.
Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen

Vorlesungen und Übungen aus dem Bereich der Ernährungslehre und Chemie sollten vor der Teilnahme an diesem Seminar bereits absolviert sein.

Die vollständige Anwesenheit während des Seminars ist Pflicht, Bei Abwesenheit ist ein positiver Abschluss des Seminars nicht möglich.

Im Falle einer VERHINDERUNG an der Teilnahme ist eine ABMELDUNG innerhalb der Abmeldefrist UNBEDINGT ERFORDERLICH, da bei unentschuldigtem Fernbleiben eine negative Bewertung erfolgt.

Abmeldungen außerhalb dieser Frist können nur mit Zustimmung des LV-Leiters erfolgen.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 25 participants
Language: German

Lecturers

Classes

***Über die aufgrund der Corona Pandemie nötigen Änderungen erfolgt ein regelmäßiges update über moodle .***


Information

Aims, contents and method of the course

aims
The students...
... recognize and test basic skills for teachers.
... get to know teaching and learning concepts.
... understand the fundamentals of didactics for nutrition, home economics and consumption and develop a specific understanding of the school subject.
... deal with relevant curricula and distribute contents and skills in annuals plans.
... plan lessons with suitable didactic methods and the Austrian frame of reference for nutrition and consumer education.

content
Basic skills of teachers;
Competence-oriented teaching and learning concepts;
Foundations of subject didactics for the learning fields of nutrition, home economics and consumption (including the Austrian frame of reference for nutrition and consumer education);
Basics of how to plan lessons;
Relevant curricula in different types of schools;
Application of didactic methods;

method
seminarian

communication
Via Moodle

Assessment and permitted materials

Development and presentation of an instruction (working instruction) 5%
Explaining a content in front of the seminar group including reflection; 5%
Showing an important relevant action (video); 10%
Writing a nutritional biography; 20%
Planning and presentation of teaching sequences; 50%
Creation of a competence-oriented annual plan; 10%

Minimum requirements and assessment criteria

Anwesenheit als Grundlage für die Beurteilung;
Genügend 55%- 65%
Befriedigend 66%- 79%
Gut 80%- 94%
Sehr Gut mehr als 95%

Examination topics

Reading list

Wird in der LV bekannt gegeben

Association in the course directory

Last modified: Fr 25.06.2021 01:56