Universität Wien
Warning! The directory is not yet complete and will be amended until the beginning of the term.

330135 UE Practice in Nutrition in Elderling (2021S)

EC Altern und Lebensqualität

Continuous assessment of course work
REMOTE

Interessenten zu dieser Lehrveranstaltung können, auch wenn die Prüfung zur Vorlesung noch nicht absolviert ist, im Anmeldezeitraum einen Datensatz "anlegen".
Eine Vormerkung bzw. Platzzuteilung kann in einem weiteren Zuteilungslauf nach der Vorlesungsprüfung nach Maßgabe verfügbarer Restplätze erfolgen, wenn die Prüfung zur Vorlesung 330132 Einführung in soziologische, ernährungs- und pflegewissenschaftliche Grundlagen des Alterns am 15.04.2021 mit positivem Erfolg abgelegt wurde.

Registration/Deregistration

Note: The time of your registration within the registration period has no effect on the allocation of places (no first come, first served).

Details

max. 40 participants
Language: German

Lecturers

Classes (iCal) - next class is marked with N

  • Wednesday 19.05. 08:00 - 13:00 Digital
  • Wednesday 26.05. 08:00 - 13:00 Digital
  • Wednesday 02.06. 08:00 - 13:00 Digital
  • Wednesday 16.06. 08:00 - 13:00 Digital
  • Wednesday 23.06. 08:00 - 13:00 Digital

Information

Aims, contents and method of the course

Discussions on the interactions of diet and aging particularly the impact of the diet on age related metabolic changes: Elaboration of the link between aging and the diet based on specific questions/cases; Identification of risk nutrients for the elderly population

Assessment and permitted materials

Presentations (60%) and discussion (40%)

Minimum requirements and assessment criteria

Presentations (60%) and discussion (40%); at least 60% of total points in order to pass the course

Examination topics

Based on lectures and following discussions by the students

Reading list

Will be uploaded to the learning platform from the students before their lecture

Association in the course directory

Last modified: Fr 12.05.2023 00:24